Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024, svátek slaví Oto, zítra Jaroslav.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Počet obratlů u člověka, v lidském těle, v páteři, kolik obratlů máme

pocet_obratlu_v_lidskem_tele_cloveka_kolik_obartlu_mame.jpgLidská páteř představuje zaoblený pilíř tvořený sérií obratlů, které jsou spojeny meziobratlovými chrupavčitými disky (menisky). Obratlová těle mají možnost malých pohybů díky meziobratlovým kloubům (spondyly). Výsledkem je poměrně velká mobilita páteře. Článek popisuje kolik obratlů je v našem těle a jaké jsou vlastnosti jednotlivých páteřních etáží.

___

McKenzie metoda, terapie aneb bolest páteře pod kontrolou - průběh, indikace

 

mckenzie-metoda-terapie-aneb-bolest-patere-pod-kontrolou-prubeh-indikace

mckenzie-metoda-terapie-aneb-bolest-patere-pod-kontrolou-prubeh-indikace
Diagnostická rehabilitační metoda McKenzie učí pacienty, jak kontrolovat své bolestivé příznaky, sám se léčit a prevencí předcházet obtížím. Metoda McKenzie je vhodná zejména pro léčbu bolestivých stavů spojených s krční a bederní páteří, ale je možné ji využít i pro léčbu bolestí hrudní páteře a periferních kloubů, jako je rameno, koleno nebo kyčel.

__

__

Chrom a cukrovka, diabetes 2. typu - vliv chromu na cukrovku, diabetes (chrom pikolinát, chlorid chromitý)

Cukrovka diabetes chrom kvasnice

Cukrovka diabetes chrom kvasnice
Diabetes mellitus je onemocnění, které se projevuje zvýšenou hladinou krevního cukru (hyperglykemií). Tak lze tuto poruchu stručně vystihnout. Na regulaci krevního cukru se rozhodující měrou podílí hormon inzulín. Bez inzulínu buňky nedokážou využít cukr z lidského těla. Inzulín umožňuje, aby cukr z krve vstoupil do buněk, kde je využit jako zdroj energie.

__

__

Zamyšlení - náhodné články

Věty které vám mohou usnadnit život a překonávání překážek

vety-ktere-vam-mohou-usnadnit-zivot-a-prekonavani-prekazek

vety-ktere-vam-mohou-usnadnit-zivot-a-prekonavani-prekazek
Někdy v životě dochází k situacím, kdy je ze všeho nejdůležitější neztratit hlavu a mít sílu jít dál. Přečtěte si dvacet motivujících vět, které mohou pomoci při překonávání nejrůznějších překážek.

___

___

Co dělají úspěšní lidé a co ti neúspěšní - indikátory úspěchu podle Mary Ellen Tribby

uspesni-neuspesni-lide-indikace-uspechu

uspesni-neuspesni-lide-indikace-uspechu

Mary Ellen Tribby vymyslela tzv. indikátory úspěchu. Pro mnohé lidi se může zdát být nespravedlivé, jak některým jako by se dařilo vše, na co jen sáhnou, zatímco jiným se nedaří prakticky nic. Jeden z rozdílů přitom může být jen v mentální struktuře stavění se výzvám. Zatímco jedni mohou být tak zlomeni svými předešlými neúspěchy, že již odmítají jakýkoliv náznak snahy stavět se čemukoliv novému (protože co kdyby to náhodou opět skončilo neúspěchem), ti, kterým se naopak zdánlivě daří vše, mají často vypěstovaný přístup zcela opačný.

 

___

___

Jak se nezbláznit od mládí až do penze - možné krize v jednotlivých dekádách života

jak-se-nezblaznit-od-mladi-az-do-penze-mozne-krize-v-jednotlivych-dekadach-zivota

jak-se-nezblaznit-od-mladi-az-do-penze-mozne-krize-v-jednotlivych-dekadach-zivota
Zdá se, že nejhorší je stav „mládí pryč a do penze daleko". Ale on má každý věk svoje. Jak se nezbláznit v jednotlivých dekádách vašeho života? Ve věku 20-30 let byste měli zpomalit a nepřeceňovat síly. Nad 30 let byste se měli naučit relaxovat, věnovat rodině a také sobě. Ve věku 40-50 let byste se měli usmířit sami se sebou a být sami k sobě fér. Nad 50 let si začněte více hlídat zdraví a také hledejte nové cesty. 

___

___

Vztahy - náhodné články

Jak vychovat samostatné dítě, jak vést dítě k samostatnosti - tipy

jak-vychovat-samostatne-dite-jak-vest-dite-k-samostatnosti-tipy

jak-vychovat-samostatne-dite-jak-vest-dite-k-samostatnosti-tipy
Kromě řady jiných je v Bibli toto velmi moudré naučení: „Dej člověku rybu a nasytíš ho na jeden den. Nauč ho ryby chytat a nasytíš ho na celý život“. Můj manžel vždycky vzpomínal na to, jak jeho tatínek, když se ho jako děti s bratrem ptali na význam nějakého slova, vzal vždycky naučný slovník a dotyčné slovo si vysvětlovali společně.

___

___

Jak zvládnout rozchod, rozvod, jak přežít porozchodové, porozvodové období

jak_zvladnout_prezit_rozchod_rozvod_manzelstvi_rozpad_vztahu.jpegPorozchodové a porozvodové období je emočně náročné obodobí. Většinou jeden z páru nebo oba přemýšlí co bylo špatně a stokrát si říkají, jestli nebyla možnost nějak vztah zachránit. Článek pojednává o tom, jak přežít a zvládnout rozchod nebo rozvod s partnerem, partnerkou, manželem nebo manželkou, druhem nebo družkou?

 

___

___

Jak s dítětem, dětmi mluvit o sexu - informace pro rodiče

jak-s-ditetem-detmi-mluvit-o-sexu-informace-pro-rodice-2

jak-s-ditetem-detmi-mluvit-o-sexu-informace-pro-rodice-2
Jak si s dětmi povídat o intimnostech a nečervenat se u toho? Sex je přece příliš choulostivé téma. Nebo snad ne? Ruměnec ve tváři určitě není na místě. Vždyť sexuální pud je lidem zcela přirozený a ví o něm své už i ti nejmenší. Jen toho ještě hodně nechápou. Potřebují proto spolehlivého průvodce labyrintem záhad. A kdo jiný by to měl být než právě máma s tátou? Všetečnou otázku může utrousit kdykoli a kdekoli už docela malé, tříleté děcko.

___

___

Texty - náhodné články

Zákon o pohřebnictví 256/2001 Sb. - kompletní znění

zakon_o_pohrebnictvi_256-2001_sbirky.jpg

zakon_o_pohrebnictvi_256-2001_sbirky.jpg - zakon_o_pohrebnictvi_256-2001_sbirky.jpg
Stránka obsahuje kompletní text zákonu o pohřebnictví č. 256/2001 sbírky zákonů. Obsahuje text o pohřebnictví, pohřebních službách, balzamaci, konzervaci, kremaci, hřbitovech, veřejných pohřebištích a zmiňuje např. i sance za přestupky.

___

___

Bezpečná jízda vozidlem, odhad vzdálenosti mezi vozidly

jak_jezdit_bezpecne.jpgŘízení motorových vozidel se ve stále sílícím provozu stává čím dál tím více náročnější činností. Většina zvýšených nároků a plná odpovědnost je přitom kladena právě na řidiče. Přitom právě lidský faktor má na vznik dopravních nehod největší vliv. Ze všech nejrůznějších možností jak zvyšovat bezpečnost silničního provozu je začít sám u sebe.

jak jezdit bezpečně

Bílá plomba, amalgám, skloinomerní výplň, korunka, můstek, fasety, implantáty - informace

bila-plomba-amalgam-skloinomerni-vypln-korunka-mustek-fasety-implantaty-informace

bila-plomba-amalgam-skloinomerni-vypln-korunka-mustek-fasety-implantaty-informace
Máme-li kaz či jiný problém a sedíme v zubařském křesle, zajímá nás, co všechno se dá dělat a jaké jsou možnosti nápravy tak, aby byl výsledek co nejméně viditelný. Vždy záleží nejen na šikovnosti stomatologa či našich finančních možnostech, ale především na stavu našeho chrupu jako takového. Zkušený zubař vybere variantu, která je pro danou chvíli nejlepši, samozřejmě s vaším souhlasem.

___
___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz