Dobrý podvečer, dnes je neděle 28.4.2024, svátek slaví Vlastislav, zítra Robert.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Rakovina prsu a její prevence - mamografie a samovyšetření prsu

mamografie_a_rakovina_prsu.jpgPočet žen, které trpí rakovinou prsu, se v poslední době zvyšuje. Kdyby ale ženy chodily na preventivní prohlídky, pak by následky této diagnózy nemusely být tak hrozivé. Čím menší nádor se odhalí, tím jsou lepší vyhlídky na uzdravení. Menší je i riziko dalších komplikací.

 

 

___

___

Legionela, legionářská nemoc - příznaky, projevy, inkubační doba, zdroje infekce

legionela-legionarska-nemoc-priznaky-projevy-inkubacni-doba-zdroje-infekce
legionela-legionarska-nemoc-priznaky-projevy-inkubacni-doba-zdroje-infekce
Legionářská nemoc je infekční onemocnění způsobené bakterií Legionella pneumophila projevující se obv. jako zápal plic. Vyskytuje se v malých epidemiích např. z nedostatečně hygienicky zabezpečeného klimatizačního zařízení. Název vznikl podle epidemie v USA u skupiny legionářů veteránů z Vietnamu ubytovaných při setkání po letech v hotelu se znečištěnou klimatizací
.
___
___

Kdy jít poprvé na mamograf, mamografické vyšetření - první vyšetření na mamografii

kdy_jit_poprve_na_mamografii_mamograficke_vysetreni.jpgVěková hranice, kdy zdravotní pojišťovny hradí mamograf ve dvouletých intervalech v rámci prevence až ženám nad 45 let, není podle lékařů dána náhodou. Jestliže lékař odmítá napsat mladší ženě žádanku na mamograf, postupuje správně.

 

___

___

Zamyšlení - náhodné články

Proč je lepší užívat si života teď a neodkládat příjemnosti na "až jednou"

jak_si_uzivat_zivota.jpg
jak_si_uzivat_zivota.jpg - jak_si_uzivat_zivota.jpg
Tento text mi přišel už před několika lety. Zůstal mi v hlavě a nutil mě zamyslet se nad tím, že je prima dělat si radost každý den a neodkládat příjemnosti na "až jednou". Ono nikdy nevíte, zda ta situace přijde. Ne, to není pesimismus, co ze mě mluví. Spíš zkušenosti. Příběh je dost tvrdý, ale někdy je to potřeba, abychom procitli a otevřeli oči a žili okamžikem, nikoliv dalekou budoucností, která nás ani nemusí čekat.

 

jak si užívat života

Tesco? Nejvyšší čas na odchod. Nákup v den výplaty není vždy dobrý nápad.

tesco_nejvyssi_cas_na_odchod.jpgJe 15. srpna. Po osmi hodinách v práci s bolavou hlavou se rozhoduji jít na nákup. Nasedám do auta a už příjezd na parkoviště mě utvrzuje, že to právě dnes není nejlepší nápad. Všude mnoho aut, skoro by se dalo říct, že na hlavním tahu, kudy odjíždí auta je kolona. Přednost zprava? Ale kdeže!

___

___

Kreativita, tvořivost a vnímání okolního světa

vnimani_sveta.jpgVětšina z nás se nezabývá svými myšlenkami a neuvažuje nad tím, proč si myslí to, co si právě myslí. Abychom mohli změnit své myšlení, musíme se nad ním nejprve zamyslet. Podaří-li se nám na něj kriticky nahlédnout, je to první krok ke změně stanovisek a k vytvoření nové hodnotové škály.
___ 
___ 

Vztahy - náhodné články

Čas strávený s dětmi je důležitější než si myslíme - pro děti i pro vás, rodiče

cas-straveny-s-detmi-je-dulezitejsi-nez-si-myslime-pro-deti-i-pro-vas-rodice

cas-straveny-s-detmi-je-dulezitejsi-nez-si-myslime-pro-deti-i-pro-vas-rodice
Jsme mistry iluzí. Sami se jim oddáváme a navíc se snažíme přesvědčit o nich okolí. Téměř každý, kdo má děti, mluví občas o tom, jak moc pro něj znamenají. Jak důležité pro něj jsou. A že tou nejvyšší hodnotou je rodina. To zní opravdu hezky. Jen moc nechápu, když jsou děti pro každého takový poklad, proč jich je tak málo…

___

___

Vztah dcery a otce - velká láska nebo vzájemné nesnášení

vztah-dcery-a-otce-velka-laska-nebo-vzajemne-nesnaseni

vztah-dcery-a-otce-velka-laska-nebo-vzajemne-nesnaseni
Tatínku, máš mě rád? Vztah dcery a otce bývá někdy složitý. Čím to, že jednou se dcera s otcem tak moc milují a jindy nemilosrdně přehlížejí či nesnášejí? Nahlas otcové často tvrdí, že chtějí syna, ve skrytu duše však muž touží po dcerce s dlouhými vlásky a velkýma očima. Je v pořádku, pokud bude výchova vyvážená. Ale co když se vztah zvrtne do extrému?

___

___

Přestaňte si stěžovat a myslete pozitivněji - váš život bude veselejší

prestante-si-stezovat-a-myslete-pozitivneji-vas-zivot-bude-veselejsi

prestante-si-stezovat-a-myslete-pozitivneji-vas-zivot-bude-veselejsi

Vždycky se moc rádi podělíme o něco negativního: jak nás někdo naštval, jak na nás byl kdo drzý, kdo nás nechápe. Při tom úplně zapomeneme na to, že nám někdo podržel dveře, jiný nás pustil před sebe ve frontě nebo se na nás někdo další prostě jen usmál. Vršíme na jedné hromadě všemožné ohavnosti – z televize, internetu, ze sociálních sítí. Koho zavřeli, koho zabili, kdo byl podveden, kdo se rozvádí…

___

___

Texty - náhodné články

Slovník pojmů - televize, televizory

jak-vybrat-televizor-slovnicek-pojmu
jak-vybrat-televizor-slovnicek-pojmu
Při výběru televizoru se zaměřte na několik základních bodů - rozměr obrazovky, kvalitu obrazu, USB a cenu. S výběrem rozměru obrazovky je dobré zohledňovat velikost místnosti, kde chcete televizor umístit. Vzdálenost diváka od televizoru by měla odpovídat trojnásobku délky úhlopříčky. V současné době existují dvě nejrozšířenější technologie televizorů - plazma a LCD.
___
___

Jak ušetřit za elektřinu, elektrický proud - typy, rady

ekonomika_elektromeric.jpgJe známá věc, že ceny energií stále stoupají. Nejdražší je beze sporu energie elektrická. Tento článek popisuje, jak několika triky a opatřeními můžeme uspořit i desítky procent peněz za elektrickou energii.

 

Jak ušetřit za elekrickou energii - tipy, rady, návody, triky 

Lhůta pro vyřízení reklamace a sankce za nesplnění termínu

lhuta_pro_vyrizeni_reklamace_a_sankce.jpgNení vám jasné, dokdy musí být vyřízena reklamace věci nebo služby, kterou jste za své peníze obdrželi? Chcete vědět, jak je dlouhá doba reklamačního řízení? Zajímají vás sankce za nesplnění termínu vyřízení? Potom čtěte dále.

___

___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz